SMIT&DORLAS nu eindelijk thuis

200 jaar gebrand op genieten

Al sinds 1822 een begrip in de horeca. Door onze rijke historie weten wij van koffieplant tot branderij wat er nodig is voor een perfect kopje koffie. Wij zijn erop gebrand om constant perfecte smaken en aroma’s te creëren. Daarom smaakt onze koffie zoals koffie moet smaken. Ervaar het nu ook bij jou thuis. Verkrijgbaar bij Jumbo.

Koffie voor de fijnproever

De beste koffie voor jou thuis

Onze passie voor koffie vertaalt zich naar vakmanschap en kwaliteit. Al sinds 1822 branden wij koffie van top-horeca kwaliteit. De koffiebonen worden altijd vers gebrand in onze eigen branderij in Mijdrecht. Slow roasted en precies die smaak waar je op vertrouwt en waar iedereen van houdt. Dit doen we met liefde voor mens en natuur.

Hoe maken wij onze koffie?

De hele koffie ervaring

Van koffieplant tot koffiekop

De koffie die je proeft, is het resultaat van een bijzonder proces. Maar alles begint natuurlijk bij de koffieplant.
De hele koffie ervaring

Koffieplant

Een plant met een smaakverhaal

Eigenlijk zijn er twee koffiesoorten: Arabica en Robusta. Arabica koffiebonen hebben een milde, aromatische smaak. De Robusta is juist iets pittiger en sterker.
Koffieplant

Oogst

GROEI, BLOEI EN OOGST

Een koffieplant moet even op gang komen. Na drie jaar is de plant volgroeid en volgt de eerste bloei. Twee jaar later levert de koffiestruik een behoorlijke oogst op.

Oogst

Kwaliteitscheck

PERFECTE BOON, PERFECTE SMAAK

Na het drogen, worden de koffiebonen gepoetst, op grootte gesorteerd en beoordeeld op kwaliteit. Krijgt een koffieboon 80 punten of meer? Dan mogen we dit specialty koffie noemen. Onze experts proeven en ’cuppen’ de koffies het hele jaar door. Zo blijft de smaak en kwaliteit constant.

Kwaliteitscheck

Branden

BEETJE BIJ BEETJE BRANDEN

De smaak wordt bepaald door het soort koffiebonen, de afmeting van de brander en de afstelling. Het brandprofiel – de duur van het branden én de ingestelde temperatuur – zorgt voor een eigen en unieke smaak van elke melange.

Branden

200 jaar historie

Ontdek ons rijke aanbod

Creëer je eigen koffiemoment

Heerlijkheid vereist tijd. Daarom brandt SMIT&DORLAS in alle rust en in kleine hoeveelheden. Zo kunnen smaak en aroma zich in alle rust ontwikkelen. Van elke koffieblend die bij ons in het assortiment staat. Of het nu gaat om koffiebonen, filterkoffie of cups. Vind jouw favoriet, passend bij jou koffiemachine.

Tips van onze koffiedeskundige

Zo zet je het perfecte kopje koffie

Naast het hebben van verse koffiebonen is het juist afstellen van je bonenmachine essentieel voor de koffiekwaliteit. Loop de checklist na en bekijk de video instructie van onze Q-grader Aart over de juiste doorlooptijd. Vergeet niet van tevoren alvast je kopje op te warmen zodat de mooie koffiesmaken en temperatuur langer behouden blijven.

De ultieme koffiechecklist

1. Waterkwaliteit

Check altijd wat de hardheid is van je kraanwater. Voor koffie is 4 tot 9°dH is het beste. Probeer ook eens water uit waterfilterkan of zelfs mineraalwater. Kijk bij mineraalwater naar het etiket of de waarde van de droogresten tussen de 50 & 175 ppm (mg/l) is.

2. Waterhoeveelheid

Wij adviseren voor espresso 8 gram koffie voor een enkele shot en 30ml water in de kop. Lungo is dezelfde dosering, maar dan 90ml water in de kop. 

3. Zettemperatuur

De beste zettemperatuur voor het maken van koffie is tussen de 85-95 graden. Bij deze temperatuur worden worden de meeste stofjes uit de koffie onttrokken en worden de aroma’s perfect uit de koffie onttrokken

4. Doorlooptijd

De ideale doorlooptijd is tussen de 20 en 30 sec.  Mocht je doorlooptijd onder de 20 sec zijn, stel je maling dan iets fijner af. Mocht de doorlooptijd langer zijn dan 30 sec, kies dan voor een wat grovere maling, 

5. Onderhoud

Volg de geadviseerde reinigingsprocedure van je machineleverancier. Op deze manier behoud je alle smaken van de espresso in je kop. 

6. Gebruik verse koffie

Op het moment dat je de koffieverpakking opent, is de smaakoverdracht na 12 uur verminderd met 70%. Vul daarom alleen je bonenkolf bij met de hoeveelheid koffie die je denkt die dag te consumeren. Sluit de rest van de koffie luchtdicht af. 

We zijn er voor al je vragen

Wil je meer weten over het thuisgebruik van ons koffie assortiment of wil je ontdekken wat SMIT&DORLAS voor jouw zaak kan betekenen? Bel of mail ons voor vrijblijvend meer informatie. We staan graag voor je klaar.